Doftspridare i bilen

En ny bil luktar alltid fräscht och man vill ju bevara den doften så länge det går. Med tiden utbyts den nya doften mot unkna lukter, smuts och fukt. Då kan det vara bra att vidta åtgärder genom olika doftspridare – och kanske en och annan storstädning invändes i bilen. En doftspridare är ett biltillbehör som många vanliga bilägare inte tänker på. Ibland kan dessa förknippas med raggare och vrålåk som pimpade bilar och amerikanare. Men en Wunderbaum eller Poppy flaska kan göra underverk i vilken vanlig bil som helst.

[IMAGE=bPn0Cgeosnl8.jpg]

Olika doftspridare

Du kan idag hitta många typer av doftspridare som invändiga biltillbehör, men det finns framför allt två som har blivit världsberömda – Poppy-flaskor från Japan och Wunderbaum från USA/Schweiz. En Wunderbaum kallas också doftgranar; sedan originalet kom ut har det gjorts åtskilliga kopior, inte alls med samma hållbarhet och livslängd – eller design heller för den delen.

Poppy är istället ett japanskt märke som specialiserat sig på små parfymflaskor som man kan ställa i bilen, till exempel på instrumentbrädan. Under flaskan finns nämligen en lapp med dubbelhäftande tejp som gör att det är enkelt att ta bort och sätta ner flaskan precis var som helst utan att den ramlar omkull. Många tycker att de små flaskorna med olika dofter är så fina att de köper ett tiotal och sätter i bilen eller flera att ha hemma på hyllan för att sprida en trevlig doft i huset. Vissa flaskor har inbyggd LED-belysning för extra mysig stämning. Poppys flaskor går att reglera så att du väljer hur stark eller svag lukt du vill ha i bilen.

Med tiden har doftspridarna utvecklats och blivit en del av bilinteriören. Nutida tillbehör med doft som blivit populära är exempelvis bilparfym från hudvårdsmärket Rituals eller air fresheners som till och med kan sättas i bilfläkten och på så sätt sprida en härlig doft i vartenda hörn. Du kan även hitta doftspridare med USB-port som kan sitta i hela tiden och tas bort när du vill. Ja, när allt annat går att plugga in, så varför inte en doftspridare?

Köp andra tillbehör till doftspridaren

En luftfräschare till bilen kan idag ofta kombineras med många andra biltillbehör som du kan hitta, exempelvis på https://www.worksystem.se där det går att köpa annan inredning, utrustning och verktyg. Att inreda sin bil kan vara väldigt roligt, det är inte bara extrema bilentusiaster som håller på med det. Om du tillbringar mycket tid på vägarna kan det vara skönt att omge dig med bra energier i bilen likaväl som du säkert vill ha det bekvämt och en bilklädsel som tål det mesta.

Tänk också på att städa din bil då och då samt att tvätta den både utvändigt och invändigt. Annars kan du ha hur många doftspridare som helst – nästan ingenting hjälper mot fula fläckar och vidriga dofter som inte vill ge med sig!