Bli försäljare av biltillbehör

Att vara bilförsäljare passar inte alla, men kanske är du ändå intresserad av att ge dig in i bilbranschen på något sätt. Ett alternativ kan då vara att bli försäljare av biltillbehör. Att ha en fysisk butik eller en onlineshop som säljer biltillbehör ställer oftast inte krav på lika stor säljtalang som att vara bilförsäljare. Det handlar snarare om att ha en bra affärsidé och kunskap om hur man driver en affär.

Inred ett kontor

En rolig och relativt enkel del i att starta ett företag som säljer biltillbehör är att inreda ett eget kontor som du kan utföra administrativa sysslor ifrån. Du kan köpa kontorsmaterial och kontorsmöbler online. Office Depot har kvalitetsprodukter och ett brett urval av kontorsmaterial till företagare. Tänk på att när du köper som företag kommer du att få göra avdrag för momsen senare. Därför visas priser för företag utan moms.

Så kommer du igång

Ska du starta en egen shop för biltillbehör behöver du starta företag, oavsett om du ska sälja i butik eller online. Du behöver göra en affärsplan och även se över leverantörer. Allt det här är stora och relativt komplicerade saker, men det finns hjälp att få inom området.

Vilka biltillbehör ska du sälja?

För att lyckas som egenföretagare är det bra att våga nischa sig. Kanske ska du inte sälja alla typer av biltillbehör. Du kan exempelvis vända dig till ett eller några få bilmärken. Eller välja om du vill sälja invändiga eller utvändiga tillbehör till bilar.