Tvätta din bil på rätt sätt

Att ha en bil innebär en del ansvar och framför allt måste en del energi och engagemang läggas på att sköta om bilen. A och o är att hålla bilen ren så att den kan prestera på topp. Du kan välja olika sätt att sköta renhållningen – antingen gör du det själv, tar bilen till en tvättomat eller så lämnar du in bilen till tvättservice.

Idag är det så smidigt att man inte ens behöver äga sin egen bil utan kan använda sig av olika bilpooler eller leasa en bil. Funderar du på att leasa en bil bör du kolla in Mitsubishi privatleasing, en otroligt smidig tjänst där du kan välja mellan el- eller hybridbilar. Men även en leasad bil behöver tvättas.

Om du väljer att tvätta bilen själv gäller det att veta vad du gör. Det är inte svårt per se att tvätta för hand men det gäller att utföra momenten i rätt ordning för att undvika repor och skador samt använda sig av bra produkter som vårdar och skyddar bilen och dess olika delar. Den här

guiden visar vägen och ger dig ovärderliga tips och råd om bilskötsel.

Tillhör du skaran som tvättar bilen i automat finns det en del saker som du bör tänka på. Väljer du rätt tvätt och program samt gör en del extra för- och efterbehandlingar så kan du få en riktigt vältvättad och fin bil med en minimal arbetsinsats.

En bil som tvättas och tas om hand på rätt sätt är inte bara snygg och trevlig att köra omkring i den kommer också att få en längre livslängd och fungera bättre. Så det är värt att lägga lite tid och pengar på denna typ av vardagsunderhåll. Det kommer utan tvekan att betala sig!