Mysfaktorn

Man måste inse att en bil är inte bara en nyttoprodukt. Sedan bilen såg världens ljus för drygt hundra år sedan har den också varit ett sätt att säga vem man är. Henry Ford höll ganska strängt på utrustningsmöjligheterna när han sa att bilen kunde fås i vilken kulör som helst bara man valde svart. Idag står det mångfalt fler möjligheter till buds. Varför inte använda sig av åtminstone några av dem genom att höja mysfaktorn inne i bilens kupé. När man nu ändå tillbringar många timmar bakom ratten kan man ju försöka göra dessa timmar lite trevligare och mysigare. Många gillar att inreda med lite mysbelysning.

Idag finns många olika ledbelysningar i många varierande kulörer som är lätta att installera i bilen. De är energisnåla och kan fås med många olika blinkeffekter. Leta upp något tilltalande och slå till. En annan populär variant är olika små figurer som monteras på instrumentbrädan och i takt med bilens framfart över vägbanan står de där och nickar med huvudet eller håller takten med armarna.

Hållare för dryck kan man aldrig få för många av. Många biltillverkare inser inte att man gärna vill ha både en kaffe och en vatten samtidigt när man kör. Därför finns det oftast inte tillräckligt med hållare för muggar i bilarna idag. Men det är lätt att råda bot på det genom de många olika smarta lösningar som finns. Varför inte en mugghållare som monteras på instrumentbrädan? Eller en praktisk hängare som utan skruv eller klister monteras i sidorutan på dörren? Oavsett vilken modell man väljer är det ett mycket praktiskt tillbehör som garanterat får milen att kännas kortare.

Fräsch luft? Ja tack gärna. Har man suttit några timmar och svettats bakom ratten skadar det inte om det finns något i kupén som skänker lite väldoft. De klassiska träden från Wunderbaum har idag många roliga och fräcka alternativ. Varför inte prova “nybilsdoft” eller “vanilj”? Varje förare har så klart sin egen favoritdoft och det viktigaste är väl inte vilken man väljer utan att man överhuvudtaget väljer någon! Vem vill väl vara nära någon som inte använder sig av en deodorant? Därför är steget inte långt till det som vi skulle kunna kalla kupédeodorant. Visa lite omtanke och hänsyn mot din nästa och se till att bilen inte luktar skunk. Investera i lite väldoft och låt doften sprida välbehag när kilometerna blir till mil.

Hur mysigt är det med tuggummipapper och skräp på bilens golv? Det brukar inte direkt kännas varken mysigt eller trevligt. Det till synes tråkiga tipset om att ha med sig en liten elegant skräpkorg i bilen kan visa sig vara det som totalt sätt ger den bästa myskänslan. En ren bil signalerar nämligen klass.