Hjulsidor

Som man är klädd blir man sedd heter det ju i det gamla ordspråket. Många talar om de första viktiga sekunder man har på sig att ge ett gott första intryck. På samma sätt är det med bilen. Den kan säga väldigt mycket om sin ägare. Är den välskött och i god ordning? När tvättades den senast? Det finns många punkter att checka av när man tittar på en bil och bedömer den. Vad är det till exempel som gör att någon plötsligt utbrister; “Åh det var en snygg bil!”? Jo man tycker om det man ser. Man ser någon som bryr sig och vårdar sin bil.

Ett bra och enkelt sätt att höja statusen och utseendet på sitt fordon är med hjulsidor. Naturligtvis kan man inte komma ifrån att många föredrar aluminiumfälgar, men dessa har många nackdelar. De skadas och naggas lätt i kanten om man råkar komma för nära en trottoarkant till exempel. De är väldigt dyra i inköp. Man kan inte växla fälgar från dag till dag eller beroende på väder eller humör.

Med snygga billiga hjulsidor av stryktåligt material har man väldigt mycket att vinna. Man behöver inte oroa sig för naggade kanter. Man behöver inte heller gräva ett stort hål i sin plånbok för att ha råd att köpa ett set om 4 hjulsidor. Man kan till och med kosta på sig flera olika set eftersom det är så lätt och smidigt att montera dem. Det gör att man till exempel kan trycka på sin helg-look på fredagen och ge bilen en nytt utseende under helgen när man cruisar fram på gatorna. Eller när man vet att vädret blir dåligt och lerigt kanske man väljer att trycka på sina lite tuffare och till utseendet grövre hjulsidor. Det är en fin möjlighet att med denna enkla accessoar, som påverkar så mycket, snabbt och enkelt variera utseendet och känslan med sitt fordon. Det är ju väldigt billigt också.

I dag finns ett mycket stort utbud av olika hjulsidor och man är garanterad att hitta något som passar den personliga smaken. En trend är att man har en matchande färg på hjulsidorna som smälter in med bilens lack. Detta är mycket vanligt i länder som till exempel Tyskland där man av tradition vårdar sina bilar väl.