Extra instrument

Tittar man på vilka möjligheter som erbjuds för att göra sin bil mer personlig och individuellt anpassad bör det nämnas om möjligheten att komplettera den befintliga instrumentpanelen med lite snygg extrautrustning. Även om modernare bilar har de nödvändigaste upplysningarna om bilens funktioner kan en liten extra ramp med till exempel information om vädret vara en snygg inredningsdetalj. Dessa instrument kan utvisa inte bara aktuell temperatur utomhus utan även temperaturen inne i kupén. Även lufttryck, luftfuktighet och väderprognos kan visas. Ett sådant extrainstrument hjälper inte bara föraren att bättre planera sin körning utan det fungerar även bra som en samtalsöppnare när man har en passagerare med i bilen. En begeistrad medpassagerare förstår då att här har vi en förare som vet vad den talar om och verkligen har sinne för detaljer.

Ett annat förslag på extrautrustning kan vara en mätare som visar motorns oljetemperatur. Detta är en viktig information som hjälper föraren att se att allt står rätt till. Skulle temperaturen stiga till en temperatur som vore skadlig för motorn signalerar instrumentet detta.

Idag är detta med IT något som har blivit en helt naturlig del av de flestas tillvaro. Se till att ta med dig en bra fast monterad bildskärm in i bilen där infotainment kan visas. Alltså information som till exempel navigator, vägrapporter, film, musik och underhållning om det finns passagerare med ombord. Många är de föräldrar som kan berätta glädjande rapporter om hur barnens resa ombord har blivit ett lustfyllt nöje tack vare on board film och underhållning.