Städa bilen

Visst känns det bra att köra med en ren och snygg bil och de allra flesta ser till att tvätta bilens utsida med jämna mellanrum. Men det är inte endast bilens utsida som du behöver hålla i gott skick utan det är lika viktigt att rengöra och putsa insidan. Särskilt viktigt är det att städa bort allt grus och smuts som samlats i bilen under vintern.

Töm bilen

Börja med att tömma bilen på allt skräp och onödiga föremål. Ta ur bilmattorna och se till att spola av dem ordentligt för att sedan låta dem torka i solen. Kom ihåg att mattorna ska vara helt torra innan du lägger dem tillbaka så att de inte orsakar mögelbildning. När bilen är tömd (glöm inte skuffen) är det dags att dammsuga riktigt noggrant. Dammsug säten, golv och skuff överallt där du kommer åt och använd gärna ett munstycke som är snällt mot sätena. För att rengöra interiören är det rekommenderat att skaffa ett medel för interiörtvätt av bil. Normalt kan du använda samma rengöringsprodukt för all inredning. Vad som är viktigt är att den inte efterlämnar en hal och glatt yta. Skaffa gärna bra och effektiva produkter för rengöring av textil eller läder för att ge inredningen ett lyft och en fräschare känsla.

Bilstädning och flyttstädning

Det är ganska vanligt att vi passar på att städa och putsa bilen inför en försäljning eller flytt. Det känns bra för många att köra till sin nya bostad med en ren och snygg bil och det sista du vill göra är att behöva tvätta bilen efter en arbetsam flytt. Samma gäller för din bostad vid flytt eller försäljning. Bostaden ska storstädas, så kallad utflyttningsstädning, och det är mycket arbetskrävande. För att skaffa professionell hjälp med en flyttstädning kan du gärna kika in hos https://qleano.se/ online. Qleano är experter på både flyttstädning och flytthjälp. På https://qleano.se/ kan du enkelt och snabbt få en kostnadsfri offert på det uppdrag du behöver hjälp med. Du kan givetvis även boka din flyttstädning via https://qleano.se/ och om du har frågor går det bra att kontakta deras bemannade kundtjänst. Hos Qleano kan du även få hjälp med fönsterputsning, byggstädning, kontorsstädning och hemstädning.

Tvätta bilrutorna

När vi tvättar bilen utvändigt tvättar vi alltid bilens rutor men det är lika viktigt att putsa bilens rutor invändigt. Det är inte bara för att få fina rena rutor utan även av trafiksäkerhetsskäl. När rutor har en dammig eller smutsig insida kan detta orsaka att föraren blir bländad och får svårare att se ordentligt på kvällen. Det går bra att putsa rutornas insida med vanlig fönsterputs (eller diskmedelslösning) men bäst är att skaffa en fönsterputs som är speciellt tillverkad för bilrutor. Anledningen är att fönsterputs för rengöring av fönster i en bostad immar lättare. Allt du behöver göra är att spruta lite fönsterputs på bilrutorna och torka med en mikrofiberduk. För att få en nybilskänsla kan du gärna använda en luftfräschare (en sprejburk) som placeras i din bil. Sätt ventilationen på max och luftkonditioneringen på kallt och stäng bildörrarna. När ångan fyller bilen kommer den att döda både mögel och bakterier som sprids i ventilationssystemet och bidrar till att ge bilen en dålig och unken lukt. Efteråt vädrar du bara ur bilen och kommer att kunna njuta av en bil som luktar lika fräscht som en ny bil.