Förvaring av biltillbehör

Om man har en bil har man antagligen också en del verktyg och biltillbehör. Man kanske inte har en hel verkstad men några skruvmejslar, en hammare och lite annat har nog de allra flesta. Det är nog inte heller många bilägare som står utan lite extra spolarvätska, motorolja och liknande. En del bilägare ser dock till att ha en hel del biltillbehör hemma. De vill kunna tvätta, vaxa och polera bilen. Några enkla reparationer, byten av lampor med mera kan också vara bra att ha möjlighet att lösa på hemmaplan. Men hur ska man egentligen förvara de biltillbehör man har?’

Förvara biltillbehör i bilen

Om man inte har mer än några verktyg och extra lampor som hör till bilen finns det med största sannolikhet möjlighet att förvara det på plats i bilen. Det är inte fel att ha en liten verktygslåda med de viktigaste sakerna i bagageutrymmet. Även under stolarna kan det gå att förvara saker om det är ont om andra förvaringsutrymmen. Den som har fler biltillbehör kan dock behöva en hel del mer förvaring. Det blir helt enkelt inte hållbart att köra runt med allt liggande i bilen.

Bygga ett garage

Om man har en stor trädgård kan det mest troligt vara möjligt att bygga ett garage att både förvara biltillbehör, bilen och annat i. Det kan vara nödvändigt att ansöka om bygglov men det är sällan svårt att få igenom så länge man tänkt över placering av garaget innan. När man har fått klartecken till att bygga är det dags att köpa material. Hos byggmax finns ett mycket stort sortiment och dessutom kan man få virket levererat hem. Då slipper man lägga ner tid på att åka och hämta sakerna. Man kan istället börja bygga direkt när allt kommer hem. När man har möjlighet att bygga ett garage kan det vara klokt att tänka efter lite extra noga kring hur man vill ha allt utformat. Vissa vill ha gott om plats kring bilen, andra vill kunna sätta in en lift. Dessutom måste man fundera över förvaringen. Ska den vara flyttbar eller trivs man bättre men en platsbyggd sådan?

Biltillbehör i bostaden

Om man bor i en lägenhet kanske det inte finns möjlighet att bygga ett garage. Till bostaden kanske hör bara en carport och där är det inte speciellt lätt att förvara saker man är rädd om. Finns det inget garage måste man helt enkelt förvara sakerna i bilen eller i bostaden. Sådant som tål temperatursänkningar eller varmare dagar kan vara kvar i bilen. Annat behöver tas in. Det kan vara klokt att ha en liten låda eller korg att ha sakerna i. Då kan man lätt bära den mellan bostaden och bilen. Dessutom vet man var man har alla saker.